Victoria lammekøllesteak med kogte grøntsager


Tilberedningstid:
Arbejdstid:

6 personer
6 pæne store lammekøllesteaks
2 løg skåret i stykker
2 fed hvidløg
150ml mørk sojasauce
150g tomatpurè
saft og skal fra 2 limoner
10ml blandede krydderier
salt og peber
300g blommesyltetøj
500g rensede champignoner
2 squash skåret i stykker

200g letkogte grønne asparges


Kom løg, hvidløg, tomatpurè, sojasauce, limonsaft og -skal i en skål og bland det sammen. Krydr efter smag. Hæld marinaden over kødet så det er helt dækket. Dæk det af og sæt det i køleskabet i minimum 30 minutter. Hæld den overskydende marinade fra kødet i en pande og læg stekkene på grillpladen (ovn eller barbecue) i ca. 10 til 12 minutter. Vend dem regelmæssig så de bliver brune på begge sider. Tag dem af grillen og pensel dem med letopvarmet blommesyltetøj. Læg dem tilbage på grillen, men på et sted, hvor den ikke er så varmt. Komblommesyltetøjet ved den overskydende marinade i panden og lad det koge. Lad det koge ind i ca. 10 minutter ved lav varme. Svits i mellemtiden champignonerne og squashene i smør og olivenolie til de er næsten øre. Tilsæt så asparges og lad det hele simre i ca 10 til 15 minutter. Læg alt på en tallerken.
tilbage