Steak (ryg) på orientalsk måde


Tilberedningstid: 15 minutter
Arbejdstid: 5 minutter marinering 1 time

4 personer
8 lammekoteletter med ben skåret af ryg
2 spsk hoisinsauce
1 stk revet ingefær
1 fed hvidløg, presset
5 spsk sesamolie
200g nudler
2 spsk ristede sesamfrøe
8 middelstore pak chay
1/2 rød chili skåret i fine strimler
1 spsk sojasauce
3 forårsløg, skåret i fine strimler

Bland hoisinen med ingefæren, hvidløget og 1 spsk sesamolie. Gnid lammekødet ind med dette og lad det marinere i ca. en time. Sæt grillen på højeste stand, læg lammekødet på en bageplade med folie, der er smurt let ind og grill på begge sider i ca. 6-8 minutter. Kog nudlerne. Hæld vandet fra. Hæld 2 spsk sesamolie hen over nudlern, bland sesamfrøerne i og hold det hele varmt. Opvarm en pande, kom resten af sesamolien på og derefter chilien og pak choyen. Rør indtil alt er dækket af olien. Tilføj sojasaucen, rør igen. Anret det på en tallerken. Først lægger du lidt nudler oven på hinanden, derefter 2 pak choy ovenpå og til sidst 2 steaks: Drys med forårsløg og retten er klar til servering!
tilbage