Ristede lammekroner marineret med oregano og krydrede kartofler


Tilberedningstid:
Arbejdstid:

6 personer
3 lammekroner
2 tsk oregano
3 spsk olivenolie
900g nyr kartofler
1 spsk finhakket frisk rosmarin
1 spsk finhakket frisk timian
1 tsk kommen frø
salt og friskkværnet peber

Krydr lammekronerne med peber, salt og organo. Gnid dem med olivenolie og lad dem marinere ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Kog kartoflerne i let saltet vand til de er halv kogte. Hæld vandet fra og pres hver kartoffel med din håndflade. Opvarm ovnen og bradepanden til 220°C. Opvarm en stegepande, steg lammekronerne én for én 2 til 3 minutter til de er gyldenbrune på alle sider. Læg dem i bradepanden. Bland de pressede kartofler med rosmarin, timian, kommenfrø og resten af olivenolien. Anbring dem sammen med lammekronerne i bradepanden og steg dem i ovnen ( 8min for røde bøffer, 12 min for medium, 15 min. for gennemstegt). Læg lammekødet på en opvarmet tallerken og lad det hvile i ca. 5 minutter dækket med aluminiumfolie, vend kartoflerne i bradepanden og steg dem hvidere. Server lammekødet med kartoflerne, salat eller kogte grøntsager.
tilbage