Lammekølle

Før du starter:

Frossen:
Hvis du har købt en frossen lammekølle, så er det bedst at optø den i køleskabet i 20-24 timer, før den skal bruges. Hvor hurtigt den tøer er afhængig af størrelsen på køllen. Hvis du vil være sikker på den er optøet når du skal bruge den, så lad den ligge i koldt vand i ca. 2 timer inden du lægger den i køleskabet i et døgn.

Fersk:
Hvis du har købt en fersk lammekølle, så er du klar til at gå i gang. En fersk vare er altid bedre modnet end en frossen. Du vil forhåbentlig opleve at varen er mere saftig og mør. Når du pakker en fersk lammekølle ud, kan den dufte af fersk kød. Lad den lufte på skærebrættet i 10-15 minutter inden du går i gang med den.

Velbekommen

Opskæring:
1.

Læg køllen med indersiden nedad og kød siden op. Der er 2 sener på langs, lige under hinden. Stik kniven ind ved den anden sene, talt fra siden af køllen, tæt ved den kugleformede knogle.

2.

Skær med små snit så tæt på lårbenet som muligt, og på begge sider af benet med en spids skarp udbenerkniv.

3.

Skær helt ned til knæleddet og gå ind under lårbenet, så det løsnes fra køllens flade side. Løft knoglen op og skær den fri af knæskallen, en tyk bruskskive, der ikke behøver at fjernes.

4.

Hullet" hvor benet har siddet kan fyldes med kryddersmør, timian, rosmarin, løg/hvidløg eller andet fyld.

5.

For at opnå så sprødt fedt som muligt er det en god ide at ridse fedtet på kryds og tværs.

6.

Hvis køllen skal trancheres ved bordet, kan man pudse benet, ved at skære et rundt snit omkring benet og så skrabe benet rent for kød, det ser pænere ud ved bordet.

7.
Hvis man vil servere en lamme sky til kødet, kan man koge den på lår knoglen man har skåret ud.


tilbage