Langtidsbraiseret lammekølle


Tilberedningstid: 7 timer 20 minutter
Arbejdstid: 20 min

4 personer personer
1 lammekølle på ca. 2-2,5kg
1/2 l rødvin
200g svesker
50g rosiner
8 skalotteløg
1/2 dl olivenolie
2 kanelstænger
5 dl kalvefond
lidt timian og rosmarin
1 laurbærblad
1 tsk stødt kommen
salt og peber

Kog rødvinen op og tilsæt svesker og rosiner. Tag gryden af komfuret. Pil skalotteløgene. Brun lammekøllen i olivenolien i en kokette eller stegegryde med låg, der kan gå i ovnen. Krydr køllen med salt og peber. Tilsæt rødvin, svesker, rosiner, skalotteløg, krydderier og kalvefond. Bag lammekøllen under låg i ovnen ved 120°C i syv timer. Vend køllen en gang i timen så debn ikke tørrer ud. Hæld lidt vand ved, hvis der mangler væde. Server evt. med lidt couscous.

tilbage