Lam med ristede løg


Tilberedningstid: 3 timer og 15 minutter
Arbejdstid: 20 minutter

4 personer
850 til 900 g frossen lammekølle med eller uden ben
8 små røde eller hvide løg
1 fed presset hvidløg
25 g tyndt høvlet parmesanost
25 g blødt smør
1 tsk friskhakker timian 100 ml rædvin
2 spsk mynt eller bærgele
260 ml vand eller grøntsagsbouilllion
2 til 3 spsk boullionterning salt og peber

Læg den dybfrosne lammekølle på en lille bageplade. Dæk stegen med aluminiumfolieog steg den i 2 timer ved 150°C. Brug evt stegetermometer. Pil løgene og skær den nederste el af undersiden af så de kan blive stående på fadet. Skær et låg af overkanten af. Hul midtenud uden at røre ved de to yderste lag. Tag de løgdele, du har skåret ud og hak dem fint. Kom 2 spsk løg i en skål med hvidløget, parmesanosten, smør og timian. Tilføj salt og peber og bland det sammen. Fyld de udhulede løg med blandingen og sæt dem til side. Tag køllen ud af ovnenog vend den. Læg løgene omkring den og lad det stege i 1 time og 15 minutter til løgene er møre. Læg løgeneog kødet på et opvarmet fad. Dæk med aluminiumsfolie og lad det hvile i 15 minutter på et vamrt sted. Sæt bradepandenpå kogepladen og tilsæt vin og gele. bring det i kog og rør godt for at løsne alle stegerester. Lad det koge 1 til 2 min. og tilføj derefter vand eller bouillion. Bring det i kog igen og strø 2 spsk bouillionterninger over. Bliv ved med at røre til det hele bliver tykkere og og tilføj bouillion. Om nødvendig kan du hælde saucen gennem en sigte. Serveres i varm sauceskål.
tilbage