Kogt og stegt lammekølle


Tilberedningstid:
Arbejdstid:

6-8 personer
1 lammekølle
2 løg
2 gulerødder (rengjordt og skåret i kvarte)
ca 12 fed hvidløg
2 laurberblade
1 flaske rødvin
3 spsk olivenolie
2 porrer
13500 g kartofler
50g smør
salt og peber

Kom lammekøllen i en stor gryde med tlpassende låg. Tilføj løg, gulerødder, hvidløg, laurberblade og rødvin. Hæld kold vand ved til lammekøllen ligger 2-3 cm under vand. Tilføj 1 tsk salt og bring det i kog. Sænk temperaturen så kødet kan simre videre i 90 minutter. Opvarm ovnen til 200°C. Fjern kogevandet og læg lammekøllen oven på grøntsagernei en bradepande, smurt med olivenolie. Pensl lammekøllen med resten af olivenolien og sæt den i ovnen i 45 minutter. Kog i mellemtiden kartoflerne og perrerne møre til de er blevet til mos. Tilsæt smør og smag til med lidt peber.
tilbage