Grillede lammekoteletter med karameliserede røde løg og myntesauce


Tilberedningstid:
Arbejdstid:

6 personer
12 lammekoteletter eller steaks
salt og peber
25g smør
3 spsk olivenolie
4 røde løg, pillet og skårtet i fine stykker
1 fed hvidløg
100ml eddike
2 håndfuld mynteblade

Krydr lamekoteletterne med slat og peber og lad dem hvile ved stuetemperatur mens du laver løgmarmeladen.
Opvarm smørret og olivenolien i en stor dyb pande, svits løgene ved middel varme og rør regelmæssig i dem til de begynder at karamellisere (ca. 5min). Tilsæt hvidløg og steg det hele i et minut mere. Tilsæt herefter eddiken og kog videre til næsten al væsken er fordampet. Rør de fintsnittede mynteblade i og tag gryden af varmen. Opvarm grillen, læg koteletterne på og grill dem i 4-5 minutter på hver side (afhængig af tykkelsen og hvordan man vil have dem stegt). Server det hele med nye kartoffler, grøn salat og løgmarmelade.
tilbage