Den allernemmeste steg


Tilberedningstid: 1 time 15 minutter
Arbejdstid: 5 minutter

4 personer
1/2 lamme bovkølle (banjo) eller en lammebov uden ben i net
2 spsk olivenolie
1spsk knust hvidløg
2 spsk ansovispasta
900 g nye kartofler
8 små modne tomater
1 spsk balsamikoeddike
friske basilikumbalde
sprødt brød

Opvarm ovnen til 190°C. Se etiketten eller vej
kødet og beregn stegetiden: 25 minutter pr 450g
plus 25 minutter. Kom kødet i et stort ildfast fad.
Drys salt over. Læg kartoflerne og tomaterne
rundt om kødet. Dryp balsamicoeddiken og
olivenolien over kartoflerne og tomaterne og krydr
med salt og peber. Steg kødet og overhæld det af
og til med det fedt der kommer ud af stegen.
Bland hvidløgspuréen med ansjovispastaen.
Smør efter at haldelen af stegetiden er gået
blandingen af hvidløg og ansjovispasten på overkanten af kødet og krydr godt med sort peber. Når lammekødet er klart tager du det ud af ovnen. Lad det hvile i 10 minutter inden det serveres. Kartoflerneskal være gyldenbrune og møre, tomaterne bløde og fået et let brunligt skær. Drys basilikumsbldae over og server med sprødt brød.
tilbage